Ринок «Колос» у Миколаєві не дали закрити обурені підприємці, відео

12:58, 04.04.2021
Ринок «Колос» у Миколаєві не дали закрити обурені підприємці, відео

Чиновники і поліцейські змушені були покинути територію ринку «Колос», а торговці продовжили роботу.

Кілька десятків поліцейських і бійців Нацгвардії разом із місцевими чиновниками змушені були піти ні з чим з ринку «Колос» у Миколаєві, який намагалися закрити.

 

Місцевій владі не вдалося припинити роботу ринку через обурення багатьох підприємців, які кілька годин сперечалися із чиновниками і поліцейськими у неділю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують місцеві ЗМІ Миколаєва.

 

Так, вранці 4 квітня на ринок "Колос" в Миколаєві прибули представники влади та правоохоронці, які намагалися зупинити роботу ринку через те, що місто знаходиться в "червоній" карантинній зоні.

 

 

Втім, на ринку силовиків зустріли підприємці, які протестують проти карантинних норм та обмежень роботи.

 

Заступник губернатора Ігор Кузьмін та депутат міськради Миколаєва від "Слуги народу" Олександр Розумний вимагали від підприємців виконати умови карантину, які забороняють роботу непродовольчих ринків. Спілкуючись з людьми, пан Кузьмін зазначив, що такі обмеження введені тимчасово, аби зупинити поширення COVID-19.

 

На що підприємці заперечили, що на ринку кількість людей є набагато меншою, ніж в супермаркетах, і незрозуміло, чому вони не можуть працювати в той час, як робота магазинів не заборонена. Також вони поскаржилися, що змушені оплачувати 100% за оренду торгових місць на ринку і перераховувати у повному обсязі податки в бюджет.

 

 

За даними спільноти «300 миколаївців», працівники ринку кричали: "Ми вам не довіряємо!" і вимагали, щоб на місце приїхав мер Миколаєва Олександр Сенкевич або губернатор області Віталій Кім.

 

Представник підприємців адвокат Андрій Толпекін сказав, що торгівці готові обговорювати формат подальшої взаємодії з чиновниками на круглому столі, але на присутність поліції на ринку будуть реагувати жорстко.

 

Після кількох годин спілкування на підвищених тонах чиновники і представники поліції змушені були покинути територію ринку, а торговці продовжили роботу.

 

 

Як повідомляла "УМ", рік тому через закриття ринків протестували феремери у Великих Копанях на Херсонщині: тоді обурені люди викинули тонни городини на смітник, бо не могли її продати.