Курорт «Буковель» оточують карантинними блокпостами поліції

09:52, 13.03.2021
Курорт «Буковель» оточують карантинними блокпостами поліції

"Буковель" закрили на карантин.

Місцева влада закрила на карантин роботу ТК «Буковель» на Івано-Франківщині, починаючи від 00.00 суботи, 13 березня.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення ухвалила Івано-Франківська обласна комісія ТЕБ і НС на своєму позачерговому засіданні у п’ятницю ввечері.

 

Як зазначає пресслужба Івано-Франківської ОДА, причиною закриття роботи "Буковелю" на Прикарпатті є карантинні обмеження, які запровадили через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію.

 

Наразі в Поляницькій громаді, на території якої діє "Буковель", працює поліція.

 

В Івано-Франківській ОДА додають, що в суботу у Поляницькій громаді правоохоронці розгортають карантинні блокпости. Наразі в області діють таких 14 постів.

 

Водночас, на сторінці ТК "Буковель" у соцмережах на прохання підтвердити або спростувати інформацію про закриття, станом на ранок суботи пропонували очікувати детальної інформації пізніше. Мовляв, "Буковель" може працювати лише в межах чинного законодавства. 

 

Нагадаємо, що у січні 2021 року на Прикарпатті, попри загальне посилення карантину в Україні, працювали гірськолижні курорти. В Офісі президента згодом заявили, що це сприяло спалаху COVID в Івано-Франківській області.

 

2 березня повідомлялося, що в Івано-Франківській області переповнені лікарні, які приймають хворих на коронавірус, пацієнти лежать у коридорах.

 

Вже у вівторок 9 березня мер міста повідомив, що в Івано-Франківську ситуація з темпами поширення хвороби COVID-19 стала критичною, а захворюваність і смертність сягнули максимуму з початку пандемії, тоді як місць у лікарнях уже немає.

 

Як повідомляла "УМ", 11 березня підприємці з Івано-Франківської області заблокували дорогу на курорт “Буковель” з вимогою його закриття.