Дуда і Зеленський домовились протидіяти будівництву газогону Росії

11:19, 25.02.2021
Дуда і Зеленський домовились протидіяти будівництву газогону Росії

Президенти також домовились щодо низки інфраструктурних проєктів неподалік від кордону між державами

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресцентр Офісу президента.

 

Окрему увагу лідери країн зосередили на енергетичній безпеці Європи. Лідери скоординували кроки щодо подальшої протидії проєкту «Північний потік — 2» та домовилися максимально залучати до цього міжнародну спільноту.

 

Дуда погодився із Зеленським у тому, що потрібно докласти всіх зусиль, аби не допустити будівництва газопроводу «Північний потік — 2».

 

«Цей проєкт, по суті, — пастка для всієї Європи. Його не можна допустити. Подальше посилення санкцій проти цього проєкту — це гарантія енергетичної безпеки Європи», — сказав Зеленський.

 

Президенти також домовились щодо низки інфраструктурних проєктів неподалік від кордону між державами. Мовиться про ремонт та будівництво автошляхів, модернізацію пунктів пропуску.

 

Зеленський також запросив Дуду відвідати Україну на 30-річчя її незалежності, а також взяти участь у саміті "Кримської платформи". Польський президент пообіцяв зробити все можливе, аби приїхати до Києва.

 

Як повідомляла УМ, президент Франції Емманюель Макрон підтримав позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».