Україна та Об'єднані Арабські Емірати посилюють економічну співпрацю

16:33, 14.02.2021
Україна та Об'єднані Арабські Емірати посилюють економічну співпрацю

Обидві країни мають потенціал, аби в найближчі 5 років збільшити товарообіг в кілька разів.

Україна та Об'єднані Арабські Емірати посилюють економічну співпрацю. Глави держав підписали протокол, який дозволить уникнути подвійного оподаткування, а також меморандум, яким заохочуватимуть іноземні інвестиції у сільське господарство.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Офіс Президента.

 

Президент України Володимир Зеленський обговорив з наслідним принцом Абу-Дабі, шейхом Мухаммедом бен Заїдом Аль Нагаяном збільшення товарообігу між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

 

"Ми повинні вивести на новий рівень наші економічні відносини. Наші народи мають багато контактів, більш дружніми й теплими повинні бути та економічні контакти. Упевнений, що ми разом можемо розробити сучасні великі проєкти", - наголосив Зеленський.

 

Під час зустрічі також відзначили, що обидві країни мають потенціал, аби в найближчі 5 років збільшити товарообіг в кілька разів.

 

Сторони обговорили питання продовольчої безпеки. Зеленський запевнив, що Україна і надалі залишатиметься надійним постачальником і гарантом продовольчої безпеки не тільки ОАЕ, а й інших країн регіону.

 

За підсумками зустрічей підписали такі економічні документи: 


Протокол між урядами України та ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням щодо податків на доходи й капітал.
Реалізація цього документа послабить фіскальне навантаження на суб'єкти господарювання, сприятиме діловій активності та активізує господарську діяльність.

 

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Офісом Державного міністра продовольчої та водної безпеки ОАЕ.
Він має на меті заохочувати відповідальні іноземні інвестиції у сільське господарство та сприяти розвитку торгівлі агропродовольчою продукцією.

 

В ОАЕ підписали тако Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері розвитку туристичного сектору.

 

Вона відбуватиметься між Державним агентством розвитку туризму України та Міністерством економіки ОАЕ.

 

Підписаний документ має на меті активізувати співпрацю в туристичній галузі та збільшити двосторонній пасажиропотік.

 

Раніше Зеленський заявив, що протягом 2019 року в Еміратах відпочили понад 250 тисяч українців. Коли світові вдасться подолати наслідки пандемії, мандрівки відновляться. Крім того, український президент запросив жителів ОАЕ подорожувати Україною.

 

Як повідомляла УМ, ОАЕ визнаватимуть українські посвідчення водія.

 

Раніше угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія МВС уклало з урядом Італії, Туреччини та Іспанії. Тривають такі ж перемовини з Францією та Великою Британією.