«Нафтогаз» знайшов родовище з ймовірним джерелом понад 2 мільярдів кубометрів газу

15:34, 22.12.2020
«Нафтогаз» знайшов родовище з ймовірним джерелом понад 2 мільярдів кубометрів газу

У "Нафтогазі" визначилися зі своєю видобувною стратегією.

НАК "Нафтогаз" знайшов нове цінне родовище газу. Перспективні запаси Жемчужного перевищують 2 мільярди кубометрів. Крім того, у 2021 році компанія сподівається почати дослідження шельфу та розробку Юзівки.

 

Підсумки року та плани на майбутнє "Нафтогазу" оприлюднили у фейсбуці компанії.

 

У "Нафтогазі" визначилися зі своєю видобувною стратегією.

 

Пріоритетами видобутку газу будуть нові великі ділянки з традиційним газом; газ зі щільних порід; шельф Чорного моря і Юзівська площа.

 

"Ми вдячні уряду за підтримку та сподіваємось, що вже наступного (2021 – 24 канал) року зможемо почати дослідження шельфу та розробку Юзівки", - уточнюють у компанії.


Пошукова свердловина нового Жемчужного родовища дала промисловий приплив газу – майже 100 тисяч кубометрів на добу.

 

Наразі розвідані запаси становлять 200 мільйонів кубометрів газу. У перспективі родовище може бути джерелом понад 2 мільярдів кубометрів газу.

 

"Водночас Жемчужне – складне родовище. Газ там на значних глибинах (понад 6 000 метрів) і в щільних гірських породах", – пояснюють у "Нафтогазі".

 

Для того, аби дістатися покладів, компанія залучала найновіше обладнання. Саме пошукова свердловина на Жемчужному стала випробуванням для нового верстату Bentec.


Додамо, голови правління "Нафтогазу" та "Надра України" 18 грудня підписали договір про купівлю-продаж частки розміром 99% у статутному капіталі ТОВ "Надра Юзівська". “Нафтогаз” підписав договір про купівлю Юзівської площі Це товариство володіє правом на розвідку та видобування вуглеводнів на Юзівській ділянці, що у Донецькій і Харківській областях.