Юрій Вітренко тимчасово очолив Міністерство енергетики

10:57, 22.12.2020
Юрій Вітренко тимчасово очолив Міністерство енергетики

Вітренко є гендиректором власної інвестиційної компанії AYA Capital.

Уряд обійшов парламент і своїм рішенням призначив Юрія Вітренко першим заступником міністра енергетики й одночасно доручив керувати стратегічним відомством
Юрія Вітренка призначили в.о. міністра енергетики

 

Кабінет міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики. 

 

Юрій Вітренко - відомий економіст і фінансист. Народився 17 вересня 1976 року в Києві.

 

Має дві вищих освіти. У 1996 – 1997 роках отримав ступінь бакалавра за спеціальністю "міжнародна економіка" та магістра – в "управлінні міжнародним бізнесом" в Київському національному економічному університеті.

 

Сьогодні Вітренко є гендиректором власної інвестиційної компанії AYA Capital. Після її створення туди також прийшли чинний голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв і майбутній очільник Укргазвидобування Олександр Романюк.

 

Його батька Юрія Вітренка-старшого також знають як економіста. Він, зокрема, був заступником міністра економіки в уряді Миколи Азарова. А мати Юрія "прогресивна соціалістка" Наталія Вітренко – відомий критик Євросоюзу та прихильник дружніх взаємин із Росією. Батьки міністра енергетики розлучилися, коли йому було 14 років.

 

У Нафтогазі Вітренко працював з 2002 року – упродовж 18 років. Він був на різних посадах: помічником заступника голови правління, заступником начальника

 

Сам Вітренко вважав такий крок скороченням його посади у компанії. Водночас він зауважив, що боротьба проти російської агресії була не в пріоритеті в Нафтогазі. На його думку, рішення про скорочення його посади ухвалював голова правління Андрій Коболєв.

 

17 липня Вітренко звільнився з Нафтогазу – в компанії скоротили його посаду.