Завод «Океан» у Миколаєві спільно з Туреччиною будуватиме корвети для ВМС України

12:33, 21.12.2020
Завод «Океан» у Миколаєві спільно з Туреччиною будуватиме корвети для ВМС України

Україна і Туреччина вироблятимуть протичовнові корвети типу ADA. (Фото ВМС України)

Суднобудівний завод «Океан», що у Миколаєві, будуватиме турецькі бойові корвети для потреб Військово-морських сил України.

 

Виробництво військових кораблів для сторожової служби, протичовнової та протиповітряної оборони відбуватиметься у рамках контракту, підписаного між оборонними відомствами Туреччини і України

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує завод «Океан» у понеділок.

 

Контракт про спільне з Туреччиною будівництво серії кораблів класу корвет типу ADA був підписаний після угоди президентів України та Турецької Республіки в Анкарі в жовтні цього року.

 

 

«Океан» був включений до корветної програми через унікальні технічні можливості підприємства, наявність професійних кадрів та поточну програму модернізації виробничих активів. Турецький державний оборонний концерн також проведе аудит підприємства.

 

У рамках програми, «Океан» і турецький оборонний концерн укладатимуть окремі контракти на кораблі з чітко обумовленими термінами і конкретними кроками співпраці.

 

Скільки саме за програмою буде побудовано корветів не вказано.

 

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тисяч тон.

 

Завод має у розпорядженні, зокрема, найбільший в Європі сухий док, технологічні лінії з будівництва великотоннажних суден, а також водну акваторію площею 42 га.

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні Україна і Туреччина підписали Меморандум про спільні оборонно-промислові проєкти. 14 грудня у Києві Міністерством оборони України була підписана угода з турецькими компаніями про передачу технологій і виробництво корветів, а також ударних безпілотників для потреб ВМСУ.