У Криму окупанти обіцяють воду з додаткових джерел у квітні

15:10, 06.12.2020
У Криму окупанти обіцяють воду з додаткових джерел у квітні

Окупанти будують водовід від Бештерек-Зуйського водозабору до Сімферополя.

Прісна вода почне надходити з водозабору в систему водопостачання окупованого Сімферополя лише у квітні.

 

Окупанти планують наповнити водозабір за допомогою додаткових свердловин, незважаючи на те, що викачування води з підземних джерел вже призвело до засолення ґрунтів.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на обіцянки так званого "міністра будівництва і архітектури" окупованого Криму Михайла Храмова у неділю.

 

Зокрема, Храмов стверджує, що на даний момент будується водовід від Бештерек-Зуйського водозабору до Сімферополя. При цьому, щоб наповнити водозабір, окупаційна влада планує пробурити п’ять додаткових свердловин на додачу до трьох уже діючих.

 

«Плануємо робочий пуск води 18 квітня наступного року. Протяжність цього водоводу 21 кілометр, діаметр - 500 мм, у дві нитки. Також в цей об'єкт входить насосна станція і облаштування самого водозабору. Після завершення робіт "Кримгеологією" всього буде на цьому водозаборі 8 свердловин, які нам необхідно буде обв'язати, побудувати резервуари чистої води і за допомогою насосної станції доставити цю воду до Сімферополя», - каже представник окупаційної влади.

 

Раніше віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін, який призначений Кремлем "куратором" по окупованому Криму, повідомив, що "Росгеологія" планує до кінця року пробурити на півострові 30 свердловин.

 

Масове буріння свердловин у Криму вже призвело до засолення багатьох прісноводних джерел. Ще у 2019 році цей факт визнала окупаційна влада Криму.

 

За даними місцевих чиновників, влітку 2019 року практично в усіх свердловинах Сімферопольського, а також Білогірського і Кіровського районів жорсткість і мінералізація води вже перевищувала норму вдвічі.