Юрій Гусєв очолив Укроборонпром

10:13, 03.12.2020
Юрій Гусєв очолив Укроборонпром

До цієї посади, в 2014—2016 роках, Гусєв був заступником міністра оборони

Президент Володимир Зеленський призначив колишнього голову Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва директором держконцерну Укроборонпром.

 

Як інформує УМ, указ від 3 грудня опубліковано на сайті глави держави.

 

«Призначити Гусєва Юрія Веніаміновича генеральним директором Державного концерну Укроборонпром», — йдеться в тексті указу № 532/2020.

 

Вчора Кабмін погодив звільнення Гусєва з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.

 

Крім того, Зеленський призначив тимчасового голову Херсонської облдержадміністрації. Ним став Сергій Козир.

 

Як повідомляла УМ, на початку жовтня Зеленський звільнив з посади гендиректора Укроборонпрому ексміністра економіки Айвараса Абромавичуса і призначив в.о. гендиректора держконцерну Ігоря Фоменка, який обіймав в Укроборонпромі посаду заступника гендиректора з виробництва.

 

Після призначення Юрія Гусєва головою Херсонської ОДА в липні минулого року Зеленський погрожував звільнити його, якщо той до кінця року не облаштує два КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.

 

До цієї посади, в 2014—2016 роках, Гусєв був заступником міністра оборони. Тоді він фігурував у справах про завищення ціни під час закупівлі палива для армії, а також про будівництво квартир для військовослужбовців.

 

На парламентських виборах в минулому році Гусєва внесли в списки від Слуги народу, але він вирішив не брати участі у виборах.