Україна отримає 100 мільйонів доларів від Світового банку

11:06, 07.11.2020
Україна отримає 100 мільйонів доларів від Світового банку

Зеленський подякував за підтримку територіальної цілісності країни.

Володимир Зеленський заявив, що Світовий банк надасть 100 мільйонів доларів Україні. Ці гроші спрямують на відновлення економіки підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей. Зеленський подякував за підтримку територіальної цілісності країни.

 

Про це президент України написав на своїй сторінці у твіттері.

 

Він наголосив, що гроші витратять на потреби Донецької та Луганської областей.

 

"Україна отримає від Світового банку 100 мільйонів доларів на відновлення економіки й підприємництва підконтрольних територій на сході", - додав Зеленський.

 

За його словами, Україна зробить все, щоб українці відчували себе в безпеці, а регіони ставали заможними.


Світовий банк заснували у 1945 році й вона є однією з найбільших світових організацій, що надають допомогу країнам з метою їхнього розвитку. Світовий банк підтримує зусилля держав, спрямовані на інвестування капіталу в людські ресурси шляхом будівництва шкіл, оздоровчих центрів, постачання питної води тощо.

 

У червні 2020-го Світовий банк виділив Україні 350 мільйонів доларів на зміцнення земельного та кредитного ринків, а також підтримку демонополізації та антикорупційних інституцій.

 

Яе повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський раніше говорив про створення на Донбасі вільної економічної зони. Він заявив, що нині неможливо економічно підняти окуповану частину Донбасу. Мовляв, сьогодні точно ніхто не зможе сказати, скільки коштуватиме реінтеграція цих територій після їхньої деокупації.

 

Створення вільної економічної зони має на меті залучення іноземних інвестицій, збільшення експорту товарів і послуг, впровадження нових технологій, більш раціональне використання природних і трудових ресурсів.

 

В Офісі президента кажуть, що створення спеціальних економічних умов на вільній частині Донбасу допоможе "зшивати" регіон та сприятиме дієвій реінтеграції.

 

Водночас, керівник ОП Андрій Єрмак говорив, що створення Вільної економічної зони планується не лише на Донбасі, а й на Заході України