Порошенко обіцяє активістам SaveФОП захищати малий і середній бізнес, фото

21:26, 07.09.2020
Порошенко обіцяє активістам SaveФОП захищати малий і середній бізнес, фото

Петро Порошенко під час зустрічі з активістами об’єднання SaveФОП у Львові.

П’ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з активістами об’єднання SaveФОП у Львові з нагоди Дня підприємця у понеділок, 7 вересня.

 

Народний депутат пообіцяв, що фракція "ЄС" захищатиме український мікробізнес і не дозволить перетворити контролюючі органи на каральну машину для підприємців.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться на сторнках об’єднання SaveФОП і Петра Порошенка у соцмережах.

 

"Я вважаю, що День підприємця – одне з найважливіших свят. Від ставлення влади до святкування можна визначити, як влада взагалі відноситься до підприємців", – сказав під час зустрічі Порошенко.

 

І додав: "Я маю інші погляди на те, для чого потрібні ФОПи, і для чого потрібні малі підприємства, ніж чинна влада. І наголошую на тому, що мета ця – це не збір податків. Бо в умовах спрощеного оподаткування проблеми не в тому, аби підвищувати надходження бюджету від ФОПів. Це не інтерес держави. Перш за все, це робочі місця. На сьогодні ФОПи працюють там, куди великий бізнес не добирається. Вони там є конкурентоздатні і забезпечують роботою як себе, так і своїх найманих працівників. А це означає, що вони виконують своє завдання".

 

Підприємець Олександр Яковина під час зустрічі з Порошенком зазначив: "Коли була введена спрощена система оподаткування, я відкрив свій бізнес. У мене зменшився перевіряючий тиск контролюючих органів, звітність і бухгалтерський облік стало набагато легше адмініструвати. Відтак я створив робочі місця – офіційні робочі місця. З відміною спрощеної системи оподатковування підприємці будуть змушені шукати інші варіанти для себе. Будуть відходити в тінь. Ми цього не хочемо. Ми хочемо бути легальними. Хочемо сплачувати податки. Але для цього нам потрібно, аби спрощена система була збережена".

 

 

Підприємець Кетіно Равлюк наголосила, що ситуація, яка наразі є навколо умов для малого бізнесу в України, підштовхує багатьох підприємців до трудової міграції.

 

"Після тих законів, які наухвалювала монобільшість, я не бачу куди і як рухатися моєму бізнесу. Сьогодні більшість з нас думає про те, чи не краще нам поїхати за кілька кілометрів у Польщу, Чехію, де є всі умови для таких, як ми. Там є державні програми для мікробізнесу. Наразі питання трудової міграції стало актуальним для більшості з нас", - наголосила пані Равлюк.

 

Петро Порошенко запевнив підприємців, що "Європейська Солідарність" наполегливо відстоюватиме інтереси мікробізнесу.

 

"У 1998 році я був причетний до того, аби створити систему спрощеного оподаткування. Ця боротьба за спрощену систему оподаткування дуже принципова. Депутати нашої фракції Ніна Южаніна і Олег Синютка завжди компетентно і фахово відстоюють позицію і права підприємців", – наголосив лідер "Європейської Солідарності".

 

 

За його словами, на сьогодні партія «ЄС» має кілька принципових позицій.

 

«Перша: поки є карантин, незалежно чи запроваджується карантинні обмеження чи ні, має бути 100-відсоткова заборона на перевірки. Друге: ми вибираємо спеціальні галузі, які постраждали найбільше від COVID -19. І поки є карантин – ніхто ніякого ускладнення ФОПам не має права робити. Ми виступаємо за мораторій на будь-яке погіршення умов роботи ФОПів», – зазначив Порошенко.

 

На думку експрезидента, у спеціальних галузях, а саме закладах громадського харчування, ринках, закладах туризму, там, де люди фізично не виходять на роботу, в тих закладах, які найбільше постраждали від Covid, необхідна державна допомога.

 

Мовляв, саме в цьому має бути антикоронавірусна підтримка економіки. Крім цього, має бути скасовано драконівський закон для підприємців – 1210.

 

Зауважимо, що раніше народний депутат від "ЄС" Ніна Южаніна заявила, що закон про спрощення для підприємців сфальсифікували, вилучивши норму про книгу обліку.

 

Кілька десятків представників середнього та малого бізнесу влаштували чергову акцію протесту проти так званого «велюрового карантину» в центрі Києва у неділю, 3 травня.
 
Як повідомляла "УМ", у травні підприємці ініціативи #SaveФОП (врятуйте ФОП) протестували проти «велюрового карантину» в центрі Києва, оскільки влада закривала очі на порушення карантину рестораном «Велюр», який належить «слузі народу» Миколі Тищенку та іншими, але не дає працювати і заробляти більшості підприємців.