Медведчук через дружину продає нафтопродукти з Росії до США

16:48, 04.09.2020
Медведчук через дружину продає нафтопродукти з Росії до США

Куми Путіна Оксана Марченко і Віктор Медведчук.

Компанії, оформлені на Оксану Марченко - дружину народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, попри санкції постачають до США нафтопродукти зі своїх російських заводів.

 

Кум Путіна Медведчук особисто керує компаніями дружини.

 

Про це інформує «УМ» із посиланням на розслідування програми «Схеми».

 

Зазначається, що компанії Марченко-Медведчука постачають нафтопродукти до США через швейцарську фірму, директором якої є росіянин. Журналісти повідомили, що Оксана Марченко володіє вісьмома танкерами: п’ятьма малими та трьома великими.

 

З’ясувалося, що малі танкери постачають нафтопродукти з «Новошахтинського заводу нафтопродуктів», розташованого в Ростовській області Росії на великі танкери, які роками стоять у нейтральних водах Чорного моря, на південь від Керченської протоки, а звідти їх забирають судна швейцарської компанії і доставляють до США.

 

Розслідувачі зазначають, що нафтопродукти з великих танкерів Марченко-Медведчука забирали кілька танкерів, які доставляли їх у порт Х’юстона, де їх отримувала компанія ExxonMobil Sales and Supply LLC. Це одна з основних дочірніх компаній потужної американської корпорації ExxonMobil – однієї з найбільших нафтових корпорацій у світі.

 

«Журналісти виявили, що продукцію підприємства Медведчука-Марченко ExxonMobil протягом 2020 року отримував неодноразово, траплялося і двічі на місяць. Система Import Genius зафіксувала, що із лютого по квітень “дочірка” ExxonMobil купувала нафтопродукти “новошахти” ще 5 разів», – йдеться в журналістському розслідуванні.

 

Цікаво, що ExxonMobil купував нафтопродукти не напряму в заводу Медведчука-Марченко, а у швейцарської компанії NewCoal Trading, постійної клієнтки їхнього підприємства, відповідно до бази даних експорту.

 

На офіційному сайті швейцарської компанії зазначено, що вона спеціалізується на продажу вугілля і нафтопродуктів з території колишнього СРСР. І згідно зі швейцарським реєстром юридичних осіб, засновниками та керівниками компанії виступали здебільшого росіяни та українці.

 

Журналісти встановили, що нафтопродукти з великих танкерів Марченко-Медведчука забирали кілька танкерів, які доставляли їх у порт Х’юстона, де їх отримувала компанія ExxonMobil Sales and Supply LLC. Це одна із основних дочірніх компаній потужної американської корпорації ExxonMobil – однієї з найбільших нафтових корпорацій у світі.

 

 

Як повідомляла "УМ", керівництво провладної партії «Слуга народу» серйозно розглядає можливість ситуативної співпраці з проросійською партією «Опозиційна платформа - За життя», яку очолює кум Путіна Віктор Медведчук, після місцевих виборів.