Гроші мають працювати: Арахамія про будівництво доріг за рахунок COVID-фонду

15:12, 30.08.2020
Гроші мають працювати: Арахамія про будівництво доріг за рахунок COVID-фонду

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає відсутність тендерів "інвестицією в самих себе".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, чому гроші з фонду COVID-19 перевели на будівництво доріг. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Україна24. 

 

Гроші на будівництво доріг, взяті з фонду боротьби з коронавірусом - це "інвестиції в самих себе", вважає Давид Арахамія.
 
"Якби ми їх не витратили, то тоді б не робили дороги і потім позичали на дороги. Тобто ці гроші ми б все одно позичали, тільки пустили б не на коронавірус, а на дороги", - сказав нардеп.
 
Пан Арахамія наголосив, що кожна гривня, вкладена в дороги, приносить до бюджету шість гривень.
 
"Гроші повинні працювати. Кожна гривня, яка вкладена в дороги, шість гривень приносить протягом чотирьох років у бюджет. Це інвестиція в самих себе. Ми наближаємося до того, щоб у цьому році зробити 4 200 км, це історичний рекорд, а програма - за п'ять років зробити 20 тисяч кілометрів", - сказав керівник фракції "слуг".
 
Як повідомляла "УМ", у квітні Кабінет міністрів створив Фонд боротьби з Covid-19 у розмірі 64 мільярди гривень, збільшити більш ніж утричі дефіцит бюджету та скасувавши програму масштабної приватизації.
 
Як результат, більша частина грошей фонду пішла на програму влади "Велике будівництво", а не на боротьбу з коронавірусом. Адже замовлення підрядникам на будівництво доріг не передбачають тендерних процедур, коли йдеться про гроші фонду, а не держбюджету.
 
Тоді як навколо закупівель МОЗ, зокрема, захисних костюмів для медиків, постійно виникають корупційні скандали.