США занепокоєні планами Китаю купити «Мотор Січ»

10:49, 30.08.2020
США занепокоєні планами Китаю купити «Мотор Січ»

Держсекретар США Помпео заявив, що стурбований планами України продати "Мотор Січ"

Держсекретар Майк Помпео заявив, що стурбований планами Китаю інвестувати в український промисловий сектор і придбати одного з найбільших у світі виробників двигунів для авіаційної техніки — завод «Мотор Січ».

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на заяву Держдепартаменту США. 

 

Зовнішньополітичне відомство США опублікувало звіт про розмову Помпео із Зеленським. Держсекретар привітав народ України з нагоди Дня Незалежності та підкреслив, що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати Україну.

 

«Держсекретар Помпео висловив стурбованість США з приводу згубних інвестицій Китаю в Україну, включаючи зусилля Пекіна щодо придбання виробника двигунів «Мотор Січ», — зазначається у повідомленні.

 

Також Помпео і Зеленський обговорили події в Білорусі, зусилля України щодо боротьби з COVID-19, агресію Росії на сході України та відновлення українського суверенітету та територіальної цілісності в Криму.

 

За даними американських ЗМІ, у США вважають, що продаж «Мотор Січі», як одного з головних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості, в рази підвищить оборонні спроможності Китаю.