Рада проголосувала за зниження «зеленого» тарифу

17:53, 21.07.2020
Рада проголосувала за зниження «зеленого» тарифу

Законом не передбачається подовження терміну дії зелених тарифів на два роки за умови скорочення і збереження діючих умов роботи для СЕС до 1 МВт.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3658 щодо удосконалення умов підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел, який покликаний знизити та реструктуризувати "зелений" тариф.

 

Як повідомляє «Україна молода», за відповідне рішення проголосували 288 депутатів під час позачергового засідання у вівторок.

 

Також народні депутати підтримали три правки до законопроєкту (№1203, №881, №939), які запропонував комітет ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

 

За підсумками розгляду законопроекту в залі, не передбачається подовження терміну дії зелених тарифів на два роки за умови скорочення і збереження діючих умов роботи для СЕС до 1 МВт.

 

Водночас Рада схвалила норму про так звану зелену металургію, згідно з якою до тарифу на передання низці металургійних підприємств не буде включено витрати НЕК "Укренерго" на компенсацію за зеленим тарифом.

 

Як повідомляла «УМ», низка профільних і бізнес-асоціацій наполягала на продовженні терміну дії зелених тарифів на два роки за умови їх скорочення.

 

Група учасників ринку сонячної генерації має намір розробити і внести до Верховної Ради альтернативний урядовому законопроєкт про підтримку галузі відновлюваної енергетики.