Янукович впав від його яйця: Топ-менеджером «Укрзалізниці» став Дмитро Романюк

20:33, 17.07.2020
Янукович впав від його яйця: Топ-менеджером «Укрзалізниці» став Дмитро Романюк

Дмитро Романюк має успішні кейси міжнародного співробітництва, але запам'ятався саме "яєчним терактом". (Фото Укрзалізниці)

Дмитро Романюк з Івано-Франківська долучився до команди менеджерів «Укрзалізниці» і очолив вертикаль управління взаємовідносинами акціонерного товариства з органами державної влади.

 

Прикметно, що в часи свого студентства саме 17-річний Дмитро Романюк поцілив яйцем у кандидата в президенти Віктора Януковича, коли той відвідував Івано-Франківськ 24 вересня 2004 року. Тоді Янукович навіть впав і був евакуйований бодігардами.

 

Як інформує «Україна молода», про призначення Романюка Топ-менеджером повідомляє пресслужба «Укрзалізниці» у п’ятницю.

 

З жовтня 2019 року він працював заступником голови Івано-Франківської ОДА.

 

В УЗ нагадують, що пан Дмитро має успішні кейси міжнародного співробітництва й інвестиційних проєктів.

 

«Зараз Укрзалізниця потребує покращення взаємодії з органами державної влади. Професійна координація роботи на цьому напрямку сприятиме розвитку компанії, підтримці важливих для Укрзалізниці законодавчих ініціатив, зокрема, схваленню нової редакції Закону України «Про залізничний транспорт». Саме тому ми підсилюємо нашу команду досвідченим фахівцем і сподіваємось на плідну спільну роботу та швидкі результати», — наголосив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, представляючи Дмитра Романюка.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Дмитро Романюк у 2009 році закінчив Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника (економічний факультет), а в 2011 році - КНЕУ ім. Вадима Гетьмана. У 2010-2015 роках викладав в Прикарпатському університеті. У 2015 році отримав ступінь кандидата економічних наук.

 

У 2018 - 2019 роках очолював наглядову раду компанії з управління активами "MG Invest" та був радником з питань інвестицій компанії "Moris Group". У 2017 році - керівник по роботі з регіонами України ДУ "Офіс залучення та підтримки інвестицій "UkraineInvest".

 

Як повідомляла «УМ», оточення Януковича у вересні 2004 року намагалося представити падіння лідера у Івано-Франківську, як «теракт». Втім, коли стало зрозуміло, що кандидат у президенти впав від звичайного курячого яйця, преса охрестила цей випадок «яєчним терактом».