Готель "Дніпро" у Києві приватизували за 1,1 млрд грн

17:44, 15.07.2020
Готель "Дніпро" у Києві приватизували за 1,1 млрд грн

Готель "Дніпро" у Києві приватизували за 1,1 млрд грн

Готель "Дніпро", який перебував у державній власності, продали на аукціоні за 1 млрд 111 мільйонів 222 тисячі 22 гривні ТОВ "Смартленд". 

 

Як інформує "Україна молода", про це свідчать результати аукціону, який транслював YouTube-канал ProZorro.Продажі.

 

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко пояснив, що після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів. Лише після чого підписується договір.

 

Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку нараховується пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

 

У Фонді держмайна назвали ключові  умови для нових інвесторів. Серед них - збереження готелю не менше, ніж на сто номерів, рівня не менше чотирьох зірок і колективу без зменшення зарплати мінімум протягом пів року. Погашення дебіторської заборгованості, зокрема із зарплати, не пізніше, ніж за пів року з дати переходу права власності, а також збереження в назві слова "Дніпро" (Dnipro).

 

Готель "Дніпро" виставлявся на продаж за стартовою ціною 80,92 млн грн. У торгах взяли участь 29 компаній.

 

Нагадаємо, що 4-зірковий готель "Дніпро" розташований у центрі Києва на Європейській площі. Таким чином після вчорашнього голосування у Верховній Раді за легалізацію азартних ігор, у цьому готелі можуть бути розташовані ігрові автомати. Однак чи захоче цього власник - поки невідомо.