Горбулін став членом наглядової ради «Укроборонпрому» замість Єрмака

21:07, 19.06.2020
Горбулін став членом наглядової ради «Укроборонпрому» замість Єрмака

Володимира Горбуліна запрошували на стратегічні вершини всі президенти, окрім Януковича.

Президент України Володимир Зеленський призначив першого віце-президента Національної академії наук України Володимира Горбуліна членом наглядової ради державного концерну «Укроборонпром».

 

При цьому, глава держави припинив повноваження члена наглядової ради концерну Андрія Єрмака, який є керівником Офісу президента.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у відповідному указі президента №242/2020, який підписаний у п’ятницю, 19 червня.

 

Указ набуває чинності з моменту опублікування.

 

Причини такого рішення на Банковій не повідомляють.

 

80-річний Володимир Горбулін, український політик і державний діяч, колишній секретар РНБО (1996-1999 рр.), один із авторів Концепції національної безпеки і оборони України.

 

Як повідомляла «УМ», колишній американський посол Стівен Пайфер у книзі «Орел і тризуб» оцінював Горбуліна, як найкращого стратегічного мислителя України: «Багато хто трактував його як четвертого найвпливовішого держчиновника після Кучми, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради... Персона, з котрою слід було зустрітися, коли виникали важкорозв’язні питання у взаєминах України та США. Горбуліна запрошували на стратегічні вершини всі президенти (окрім Януковича, ясна річ), але вони ж і звільняли його унаслідок апаратних ігор».