МВФ затвердив для України програму на $5 мільярдів

09:10, 10.06.2020
МВФ затвердив для України програму на $5 мільярдів

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на рішення МВФ

Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на $5 мільярдів. Програма розрахована на 18 місяців.

 

Як інформує УМ, пр оце повідомляють в  МВФ

 

"Виконавча рада МВФ затвердила сьогодні програму Stand-By (SBA) для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько $5 млрд). Затвердження програми SBA дозволяє здійснити негайне виділення еквіваленту 1,5 млрд SDR (приблизно $2,1 млрд)", - зазначено в повідомленні.

 

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на рішення МВФ

 

Україна очікує перший транш від Міжнародного валютного фонду у червні, написав зі свого боку прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

 

«Перший транш у розмірі 2,1 мільярда доларів ми очікуємо вже цього місяця. Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для підтримки економіки та допомоги людям», – написав Шмигаль.

 

Він наголосив, що «зелене світло» від МВФ підтверджує відповідальність влади, зокрема уряду, щодо виконання своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами, а також відданість системним змінам у країні.

 

"Усі структурні маяки, що прописані в документі, Україна має робити хоч із МВФ, хоч без нього. Це той порядок денний, який наша країна визначила для розбудови комфортної держави. І співпраця з МВФ на найближчі 18 місяців дасть нам можливість рухатися вперед як у цьому питанні, так і у відносинах з ЄС та іншими міжнародними партнерами", - підсумував Прем'єр. 

 

Як повідомляла УМ, затвердження нової програми фінансування stand-by для України заплановано на 9 червня.
 
 
Україна розраховує, що МВФ схвалить нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш, який у цьому році становитиме 2,1 мільярда доларів.
 
 

МВФ висунув нові умови для України.  Загальна сума боргу складе $5 млрд, а перша порція позики – $1,9 млрд

 

В Офісі президента раніше говорили, загальний обсяг програми все ще обговорюється. Водночас Україна очікує отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду за новою програмою протягом 1-2 тижнів.

 

Раніше президент Володимир Зеленський підписав "антиколомойський закон".