«Укроборонпром» припинив повноваження президента ДП «Антонов»

13:26, 09.06.2020
«Укроборонпром» припинив повноваження президента ДП «Антонов»

Тимчасовим виконуючим обов’язки призначено Олександра Лося

"Укроборонпром" вирішив припинити повноваження президента ДП "Антонов" Олександра Донця, за результатами перевірки держпідприємства матеріали передали до СБУ та НАЗК.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба держконцерну.

 

Зазначається, що наказ про припинення повноважень Донця підписав 9 червня гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус.

 

"Тимчасовим виконуючим обов’язки призначено Олександра Лося, віце-президента з проектування ДП "Антонов", - сказано в тексті.

 

Напередодні комісія ДК "Укроборонпром" завершила перевірку ДП "Антонов" й передала матеріали за її результатами до Служби безпеки України та Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

 

"Перевірка проводилася з 27 квітня до 22 травня 2020 року за дорученням прем’єр-міністра за даними СБУ, викладеними у листі СБУ від 16 квітня щодо наявної інформації про "нанесення шкоди національним інтересам України, пов’язаної з бездіяльністю, послідовними безсистемними управлінськими діями керівництва держпідприємства "Антонов", - додали у концерні.

 

"За результатами перевірки виявили численні факти, які можуть свідчити про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об’єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, що могли призвести до значних збитків державі та нанести істотну шкоду репутації найбільшого авіаційного підприємства України.

 

Результати перевірки разом з матеріалами щодо дій керівництва підприємства, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передані для подальшої оцінки та розслідування до правоохоронних органів", - підкреслили в "Укроборонпромі".

 

Акт перевірки також направили Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Кабміну та Офісу президента.

 

Як інформувала УМ, «Укроборонпром» призначив відповідальним за безпеку заводу імені Малишева прихильника Путіна.

 

Раніше на нараді РНБО зробили висновок, що "Укроборонпром" неефективний в управлінні авіаційними держкомпаніями.