З Києва до Костянтинівки рушив перший потяг після карантину

11:02, 01.06.2020
З Києва до Костянтинівки рушив перший потяг після карантину

Персонал потягів забезпечений засобами індивідуального захисту. (Фото Укрзалізниці)

«Укрзалізниця» відновила залізничні пасажирські перевезення у понеділок, 1 червня.  Перший потяг виїхав о 6:12 з Києва до Костянтинівки.

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

Як свідчить розклад руху пасажирських поїздів, загалом 1 червня в Україні мають здійснити понад 40 пасажирських залізничних перевезень.

 

"Поїхали! Друзі, перший поїзд відправився зі станції Київ-Пасажирський до Костянтинівки. Дощ у дорогу – гарна прикмета. Тож щасливої дороги, пасажири!", - написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram.

 

За даними пана Криклія, з 1 червня вирушать у дорогу понад 40 поїздів далекого спрямування та 214 приміських поїздів.

 

Міністр також додав, що відновлено роботу міжобласних автомобільних пасажирських перевезень, йде робота над поступовим запуском авіасполучення.

 

Перевезення здійснюватимуть за новими правилами. Пасажирів у потяги не пускатимуть без захисних масок, їм також мірятимуть температуру під час перевірки квитків.

 

Стюардес та стюардів обіцяють забезпечити засобами індивідуального захисту. Перед та після кожного рейсу проводитимуть санобробку вагонів.

 

Нагадаємо, 1 червня Україна переходить до третього етапу послаблення карантину, але в областях рішення щодо зняття певних обмежень будуть ухвалювати регіональні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Як повідомляла «УМ», «Укрзалізниця» з 1 червня буде продавати квитки за 90 днів до дати відправлення поїзда, а не за 45 чи 60 днів, як це було раніше.

 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що до запуску з 1 червня готові 42 поїзди, але їх кількість може бути збільшена.

 

Всі пасажирські перевезення були припинені через карантин 18 березня.