В Ізмаїлі збудують найбільшу баржу в історії України

14:42, 05.04.2020
В Ізмаїлі збудують найбільшу баржу в історії України

Виконавці замовлення з Ізмаїлу запевняють, що це буде найбільша баржа в історії з вантажопідйомністю 6 тисяч тон.

Світловодський річковий термінал замовив будівництво найбільшої за своїми характеристиками 128-метрової баржі підприємствам в Ізмаїлі Одеської області.

 

Підприємства «ДУНАЙСУДНОСЕРВІС» і «Дунайсудноремонт» вже приступили до виконання амбітного замовлення.

 

Про це повідомляють самі підприємства-виконавці з Ізмаїлу.

 

За даними їхнього керівництва, це буде найбільша баржа в історії: адже її вантажопідйомність становитиме 6 тисяч тон, подібних барж в Україні раніше не будували.

 

Директор ПрАТ "ДУНАЙСУДНОСЕРВІС" Станіслав Чімбер зазначив, що до теперішнього часу  завод будував баржі меншої вантажопідйомності - місткістю 1 тисяча тон, довжиною 73 м з осадкою 1,80 м. Тому дане замовлення, стане важливим і якісним етапом розвитку підприємства.

 

«Після двох років роботи пілотного проекту з двома буксирами і чотирма баржами ми зробили новий крок у розвитку нашого річкового флоту - розмістили замовлення на будівництво нової баржі - найбільшої за своїми характеристиками баржі на річках України та, можливо, не тільки в  Україні», - зазначив директор компанії "Гермес-Трейдинг" Юрій Скічко, співзасновник холдингу "АгроВіста", в який входить Світловодський термінал.

 

Серед топ-10 річкових терміналів України за обсягом перевалки домінують компанії "Нубілон" та "Укррічфлот", проте найбільші темпи росту показують термінали, які не належать крупним гравцям.