Тисячу Зеленського почнуть виплачувати 1 квітня

21:11, 18.03.2020
Тисячу Зеленського почнуть виплачувати 1 квітня

Володимир Зеленський закликає не вірити фейкам і обіцяє тисячу гривень на день гумору - 1 квітня. (Фото Офісу президента)

Кабінет міністрів буде готовий виплатити додаткову тисячу гривень окремим категоріям пенсіонерів з 1 квітня цього року.

 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні до українців у середу ввечері.

 

“З 1 квітня 2020 уряд буде готовий виплатити додаткову 1000 гривень, тим, хто має пенсію менш як 5 тисяч гривень. з 1 травня 2020 року буде проведено індексацію пенсій”, - повідомив глава держави.

 

Президент Зеленський також закликав не вірити фейкам про коронавірус та користуватися лише офіційними джерелами інформації органів державної влади.

 

"Набагато швидше за вірус поширюються фейки щодо нього. Страшилки про 400 тисяч хворих на коронавірус – це брехня. Вкотре закликаю всіх українців – довіряйте тільки офіційним джерелам інформації: офіційним сторінкам МОЗ, уряду, Верховної Ради, Офісу президента України", - наголосив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», 16 березня у відеозверненні Зеленський анонсував доплату в тисячу гривень пенсіонерам, чия пенсія є нижчою за 5 тисяч.

 

В Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. У рамках заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, АЗС і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне й авіасполучення.