Коронавірус: двадцятка найбагатших людей світу за добу втратила близько $78 млрд

12:15, 13.03.2020
Коронавірус: двадцятка найбагатших людей світу за добу втратила близько $78 млрд

Джефф Безос

ТОП-20 найбагатших людей світу втратили близько 78 млрд доларів за добу через найбільший із жовтня 1987 року обвал ключових індексів за підсумками торгової сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі.

 

Про це повідомляє Forbes.

 

Експерти Forbes підрахували, що найбільших втрат зазнав глава корпорації Amazon Джефф Безос, який після зниження ціни акцій його компанії на 8% втратив майже 8 млрд доларів. Статки генерального директора французької групи компаній LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернара Арно за добу зменшилися на 7, 7 млрд доларів.

 

У списку Forbes також фігурують глава Facebook Марк Цукерберг, який втратив 5,7 млрд доларів, і мільярдер Ларрі Еллісон, чий статок зменшився на 5,6 млрд доларів.

 

Як повідомляла УМ, у США стався найбільший обвал біржових індексів за 33 роки. Ключові індекси впали більш ніж на 9% за підсумками торгової сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі на тлі побоювань, що стосуються поширення нового коронавірусу. 

 

Промисловий показник Dow Jones втратив майже 10%. Це найбільша втрата з моменту падіння на 23% у "чорний понеділок" 1987 року