Відставка Гончарука вплинула на переговори з МВФ

19:15, 08.03.2020
Відставка Гончарука вплинула на переговори з МВФ

МВФ не може назвати можливі терміни затвердження нової програми фінансування України на 5,5 млрд доларів.

Переговори України з Міжнародним валютним фондом затягуються в тому числі через відставку уряду Олексія Гончарука, яка відбулася на цьому тижні, 4 березня.

 

Про це повідомляє видання Bloomberg у неділю.

 

«Новий кредит у розмірі 5,5 мільярдів доларів затримувався місяцями, частково через занепокоєння щодо впливу магнатів на уряд», - зазначає Bloomberg.

 

У статті говориться, що уряд Гончарука подобався інвесторам, а генпрокурора Руслана Рябошапку підтримували на Заході. Нині інвестори бояться, що з новим урядом в політику може повернутися вплив олігархів.

 

«У нового уряду є достатньо можливостей довести, що сумніви невиправдані», - резюмує видання.

 

Зазначимо, що напередодні інвестиційна компанія Concordе Capital рекомендувала іноземним інвесторам уникати вкладень в держоблігації України до тих пір, поки не надійде позитивне повідомлення від МВФ.

 

Тоді як новопризначений міністр фінансів Ігор Уманський провів першу зустріч на посаді з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом. Він зазначив, що безумовним пріоритетом для України є продовження активної співпраці із МВФ.

 

У свою чергу, Міжнародний валютний фонд відзначає активний діалог з Україною за новою програмою фінансування на 5,5 мільярда доларів, але не може назвати можливі терміни її затвердження.

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський запевняє, що олігархи не мають впливу на новопризначений уряд Дениса Шмигаля. Главу держави не хвилює той факт, що прем'єр Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС, що належить олігарху Рінату Ахметову.