Вітренко подав позов до суду через затримку виплати йому премії Нафтогазом

12:30, 14.02.2020
Вітренко подав позов до суду через затримку виплати йому премії Нафтогазом

Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко падав позов до суду через порушення трудового договору наглядовою радою компанії, зокрема, через затримку у виплаті премії за стягнення 2,9 мільярда доларів із Газпрому.

 

Про це він заявив під час ефіру одного з українських телеканалів.

 

"Я запропонував політичному керівництву країни розділити всі зароблені моєю командою гроші (між всіма українцями – ред.). Це не тільки премії, яку отримують очільники Нафтогазу, а й рядові співробітники. Це велика команда яка працювала над Стокгольмським арбітражем", - сказав Вітренко.

 

Вітренко зазначив, що за розрахунками топ-менеджерів Нафтогазу, у такому разі кожен українець отримав би по 6 тисяч гривень, якщо рахувати на родину - це 16 тисяч гривень.

 

"На жаль, ще досі не було відповіді від політичного керівництва. Тому я кажу, що пропозиція розділити порівну теж не приймається, але, при цьому, якісь чиновники, політики - хочуть не виконувати закони, а порушувати закони, зобов’язувати компанію не виконувати, відповідно, закони, а виплата зарплати – це є закон. То тоді, відповідно, ми маємо захищати свої права. Для того, щоб показати всім, що тут є верховенство права, що ми живемо в правовій державі. Я вже подав позов до суду", - розповів Вітренко.

 

Нагадаємо, виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко звернувся із заявою до голови правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, де зазначив про порушення трудового договору і невиплату йому премії за досягнення вагомих цілей та реалізацію стратегічно важливих проектів.

 

Також Юрій Вітренко запропонував, щоб отримані кошти від Газпрому держава розподілила між всіма українцями, але не отримав відповіді від політичного керівництва країни щодо цієї пропозиції.