Суд заарештував майже 250 млн гривень оточення Януковича

13:39, 17.01.2020
Суд заарештував майже 250 млн гривень оточення Януковича

Суд наклав арешт на 247 млн грн, які належали оточенню президента втікача Віктора Януковича, і передав їх в управління АРМА.

 

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора

 

 "13 січня 2020 року слідчий суддя наклав арешт на кошти в сумі 247 млн грн, які належали ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" та знаходились на рахунках ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк",- сказано в тексті.

 

16 січня 2020 року суд прийняв рішення про передачу цих коштів в управління АРМА та зобов’язав ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк" перерахувати кошти на рахунки АРМА".

 

Відзначається, що вказані активи заарештували в рамках провадження щодо оточення Януковича.

 

В ОГП пишуть, що наразі вивчається законність знаходження коштів ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" (оточення Януковича) на рахунках ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк" (банку Порошенка) та встановлюються причетні до цього рішення.

 

В Офісі генпрокурора додали, що на сьогодні проводяться слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до легалізації незаконних доходів за фінансовими операціями на суму майже 84 млн доларів.

 

Власником Міжнародного інвестиційного банку є 5-й президент Петро Порошенко.

 

17 січня офіс генпрокурора звернувся до АРМА з клопотанням про виконання ухвал суду про накладення арешту та їх передачу в управління АРМА.