Цього року Україна має повернути МВФ майже 1,4 млрд доларів

16:48, 09.01.2020
Цього року Україна має повернути МВФ майже 1,4 млрд доларів

Україна у 2020 році повинна повернути Міжнародному валютному фонду майже 1,4 млрд доларів, а перші виплати повинна здійснити вже 1 лютого.

 

Про це повідомляє УНН із посиланням на графік виплат МВФ.

 

Так, відповідно до графіку виплат, Україна має виплатити Міжнародному валютному фонду 999 648 спеціальних прав запозичень, що за курсом НБУ відповідає сумі у 1,38 млрд доларів. Перший платіж Україна має здійснити вже 1 лютого у розмірі 75,3 млн доларів.

 

Окрім того, найбільші виплати, майже по 408 млн доларів, Україна має здійснити 13 березня та 11 вересня 2020 року.

 

Нагадаємо, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова розповіла, щоб отримати кошти Міжнародного валютного фонду, Україна повинна, зокрема, запустити ринок землі і прийняти “Антиколомойський” законопроект № 2571.

 

Як повідомляла УМ, нова програма Міжнародного валютного фонду для України буде трирічна, а її обсяг становитиме 5,5 млрд доларів

 

Як пояснив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, нова програма співпраці між Україною та МВФ сприятиме швидшому зростанню української економіки. За його словами, це спільна програма, в якій декларуються плани та наміри, за якими країна буде жити в найближчий період часу.