Туреччина створить в Україні транспортний вузол

17:21, 29.03.2019
Туреччина створить в Україні транспортний вузол

Україна і Туреччина зараз працюють над узгодженням останніх пунктів для підписання угоди про вільну торгівлю (фото: Getty Images)

Туреччина розробила проект створення в Україні логістичного хаба.
 
Про це йшлося на зустрічі в українському посольстві в Анкарі, передає "Укрінформ".
 
"Ми розробили логістичний проект і маємо намір відкрити логістичний центр в Україні, а також у Грузії. Звичайно, ми плануємо це зробити на державному рівні, і таким чином це буде дуже великий внесок у транспортну сферу обох країн. Збільшення флоту і нарощування морського сполучення в Чорному морі між нашими країнами буде великим внеском у розвиток транспортної сфери", - зазначив представник міністерства морського транспорту і сполучення Туреччини Кемаль Гюней.
 
Своєю чергою, посол України Андрій Сибіга наголосив на зацікавленості Києва в такій співпраці.
 
"Для нас Туреччина - це також можливість долучитися до Шовкового шляху, якщо брати до уваги транспортний вимір. Ми досягли серйозних домовленостей між нашими транспортними відомствами і в цьому напрямку ми хочемо працювати", - сказав дипломат.
 
За його словами, використання загального транзитного потенціалу держав - дуже важливий напрямок співпраці, яка ще не повністю задіяна.
 
"Наскільки я розумію, вигідною буде і сама вартість доставки вантажів. Але все це повинно бути темою обговорення експертів. У цьому році відбудеться засідання відповідної комісії, сподіваюся, що ці питання будуть винесені на новий, більш високий рівень", - підкреслив посол.
 
Як відомо, Україна і Туреччина зараз працюють над узгодженням останніх пунктів для підписання угоди про вільну торгівлю.