Порошенко підписав закони про розмитнення авто і звернувся до «євробляхарів»: податки підуть на пенсії

10:46, 23.11.2018
Порошенко підписав закони про розмитнення авто і звернувся до «євробляхарів»: податки підуть на пенсії

Президент закликав «євробляхарів» скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту (фото: president.gov.ua)

Президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 - про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації. 
 
Водночас президент звернувся до власників автомобілів на іноземній реєстрації, закликавши припинити акції протестів. 
 
"Це - непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто", - написав Порошенко у Facebook.
 

Він також закликав «євробляхарів» скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.
 
Закони набудуть чинності на наступний день після опублікування.
 
Нагадаємо, 20 листопада рух "АвтоЄвроСила" розпочав всеукраїнську акцію непокори через норми закону 8487 і 8488. Як відомо, користувачі авто на єврономерах незадоволені прийнятими законами про зниження ставок за розмитнення авто, адже за проголосованими нормами ціна легалізації буде сильно залежати від віку авто.
 
Проте вже 21 листопада рух "АвтоЄвроСила" оголосив, що призупиняє акцію з блокування доріг і має намір переміститися з протестом під Адміністрацію президента - саме президент зможе накласти вето на спірні законопроекти.