Через новозбудований Бескидський тунель проїхав перший потяг (відео)

15:13, 24.05.2018
Через новозбудований Бескидський тунель проїхав перший потяг (відео)

Бескидський тунель вдвічі збільшив пропускну спроможність (фото: dyvys.info)

Перший потяг офіційно проїхав через реконструйований залізничний Бескидський тунель у Карпатах, в якому проклали дві колії.

Потяг відправився через тунель під оплески присутніх на церемонії глядачів.

На відкритті були присутні Президент України Петро Порошенко та очількник "Укрзалізниці" Євген кравцов.

Петро Порошенко під час свого виступу неодноразово наголошував, що Бескидський тунель - найбільший інфраструктурник проект за 15 років в Україні.


(фото: Олександр Думний/Facebook)

Президент відзначив важливість Бескидського тунелю для поглиблення економічних зв’язків із Євросоюзом, адже він допоможе вдвічі збільшити пропускну спроможність не лише для пасажарських, а і для вантажних потягів у Карпатах.

"Поїзд, який ви бачите перед вами, з залізничними вагонами, побудованими за останні два роки, везе українську руду в Словаччину", - повідомив він.

Також Президент підкреслив важливість того, що Україна включається в систему міжнародних транспортних зв'язків як транзитер не лише енергоносіїв, але і вантажів.

"Дуже важливо, що Україна є надійним транзитером не тільки газу і енергоносіїв, але і вантажів. Сьогодні це стало можливим завдяки нашим з вами спільним зусиллям. Цей тунель - частина міжнародного 1500-кілометрового транспортного коридору Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів", - заявив Президент.

Бескидський тунель, який був побудований ще в 1886 році - це була одноколійка, здатна пропустити лише 47 пар поїздів на добу. Відтепер пропускна спроможність зросла до 100 пар потягів на добу.