У Лондоні суд розгляне апеляцію України на «борг Януковича» у $3 млрд від Росії

11:45, 22.01.2018
У Лондоні суд розгляне апеляцію України на «борг Януковича» у $3 млрд від Росії

Віктор Янукович взяв у Росії 3 мільярди доларів для "підкупу" українців та створення ілюзії "стабільності" під час Євромайдану (фото із відкритих джерел)

Апеляційний суд Лондона розгляне апеляцію України на рішення Високого суду Лондона, що зобов'язує виплатити Росії 3 мільярди «боргу Януковича» за випущеними нашою країною в 2013 році єврооблігаціями.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

Видання нагадує, що Високий суд Лондона в січні 2017 року почав розгляд позову Росії проти України за єврооблігаціями нашої країни на 3 мільярди доларів, викупленим Росією у грудні 2013 року згідно з домовленістю між російським президентом Володимиром Путіним і тодішнім головою нашої держави Віктором Януковичем.

Україна вважає цей кредит "хабарем" Кремля колишній українській владі за відмову від євроінтеграції, в той час як російська сторона наполягає на його погашенні.

29 березня Лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову Росії, не визнавши обґрунтованість аргументів України в цій справі, проте Міністерство фінансів заявило про наміри подати апеляцію на це рішення.

Високий суд Лондона в кінці липня задовольнив клопотання про повне припинення виконання рішення щодо "кредиту Януковича" на 3 мільярди доларів до завершення розгляду апеляції нашої країни.