«Євробачення-2024»: оргкомітет оголосив нововведення щодо виступів та голосування у суперфіналі

10:57, 12.03.2024
«Євробачення-2024»: оргкомітет оголосив нововведення щодо виступів та голосування у суперфіналі

Організатори запевняють, що так можуть зробити конкурс більш цікавим.

Про нові правила оголосив Оргкомітет міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення". Зокрема, щодо порядку виступів країн-засновників та минулорічної переможниці, а також щодо правил голосування у суперфіналі.

 

Як інформує УМ, про це повідомило "Суспільне".

 

Відтепер п’ятеро учасників від країн засновниць (Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Іспанія), а також представник країни, що перемогла минулого року (нині Швеція), будуть, як й інші конкурсанти виступати у півфіналах.

 

Виступи Швеції, Великої Британії та Німеччини глядачі побачть наживо у першому півфіналі. А Іспанії, Італії та Франції – у другому.

 

Вони не змагатимуться за вихід у суперфінал, куди так само проходять автоматом. Проте глядачі тепер зможуть раніше оцінити виступи наживо.

 

Ще одне нововведення стосується голосування. Відтепер у суперфіналі голосувати за фаворита можна відразу після першого виступу. Тобто не чекаючи завершення концертної частини вечора.

 

Також змінилися правила голосування для решти країн, які не беруть участь у Євробаченні. Вони зможуть голосувати відразу після завершення генеральної репетиції суперфіналу. Таким чином у них буде для цього майже доба.

 

Як повідомляла УМ, Україну на цьогорічному конкурсі представлять Alyona Alyona та Jerry Heil. Їхній пісні букмекери довгий час пророкували перемогу, але нині першість належить іншому конкурсанту.