Пішли з молотка: рояль Меркʼюрі та чернетку «Богемної рапсодії» продали на аукціоні

16:03, 07.09.2023
Пішли з молотка: рояль Меркʼюрі та чернетку «Богемної рапсодії» продали на аукціоні

Той самий знаменитий рояль незабутньо-одіозного Фредді Меркʼюрі. (Фото: Твіттер Sotheby's)

На аукціоні Sothebyʼs в Лондоні за понад $2,2 мільйона продали рояль, що належав Фредді Меркʼюрі.

 

Як інформує УМ, про це повідомили організатори Sotheby's у Твіттері.

 

За роялем Yamaha G2 у 1975 році Меркʼюрі створив «Богемну рапсодію». Фортепіано на торги виставила близька подруга Меркʼюрі Мері Остін, яка успадкувала більшу частину його майна і доглядала його колишній лондонський будинок після смерті артиста в 1991 році.

 

Остін розповідала, що Меркʼюрі так цінував фортепіано, що вважав його своїм продовженням і підтримував у бездоганному стані — ніколи не курив за інструментом, не ставив на нього склянки і стежив, щоб ніхто цього не робив.

 

На торгах також продали чернетку пісні «Богемна рапсодія», що спочатку мала називатися «Монгольська рапсодія», — за $1,74 мільйона.

 

За цим же інструментом Меркʼюрі написав пісні “Donʼt Stop Me Now” та “Somebody to Love”.

 

Загалом на торгах продали 59 речей, що належали Фредді Меркʼюрі, зокрема картини з великої колекції творів мистецтва, сценічні костюми, палички для їжі, прикраси та одяг. Наприклад, високі кросівки Adidas — майже ідентичні тим, які Меркʼюрі взував на культовий концерт Queen Live Aid у липні 1985 року, — продали за понад $160 тисяч. Частину виручених на аукціоні грошей планують передати фонду Mercury Phoenix Trust і фонду боротьби зі СНІДом Елтона Джона.

 

Як повідомляла УМ, на аукціоні в Нью-Йорку продали за пів мільйона доларів українські прапори з Бахмута і Гостомеля.