Королівська бригада подарувала прем'єрці Естонії Каллас кубок зі снаряду

18:27, 02.09.2023
Королівська бригада подарувала прем'єрці Естонії Каллас кубок зі снаряду

Українські бійці з 24-ї бригади виготовили премʼєрці з Естонії кубок, зі 120-мм артилерійського снаряда

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас отримала від українських військових 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила сувенірний кубок, що виготовили із корпусу артилерійського снаряда. 

 

Як інформує Україна молода, про це політикиня повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці і похвалилася подарунком.

 

Каллас подякувала військовослужбовцям і пообіцяла, що підтримуватиме Україну "до самої перемоги".

 

"Українські бійці з 24-ї бригади на знак подяки надіслали мені кубок, зроблений зі 120-мм артилерійського снаряда", – написала прем'єрка.

 

Вона розповіла, що подарунок їй передав Марко Міхкельсон, ексчлен комісії з міжнародних справ естонського парламенту, який їздив до України. Він повернувся до Естонії в п'ятницю, 1 вересня.

 

 

"Дякую від усього серця, продовжуємо підтримувати Україну до самої перемоги", – написала Каллас.

 

Раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкура визнав, що постачання боєприпасів для ЗСУ в рамках проєкту Європейського Союзу розвивається зі сповільненою динамікою.. Із обіцяного мільйона боєприпасів Україна отримала менше ніж 250 тисяч снарядів.

 

10 серпня Естонія оголосила про надання нашій країні нової партії партії військової допомоги. До неї увійшли 150 одиниць стрілецької зброї та боєприпаси до неї.

 

Від початку великої війни Таллінн надав Києву військової допомоги більше ніж на 400 мільйонів доларів, що становить понад 1% естонського ВВП

 

Як повідомляла УМ, Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас одна з перших закликала створити спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності російського диктатора владіміра путіна та інших поплічників, причетних до злочину агресії проти України..