Індія має найбільшу кількість населення у світі, КНР вже на другому місці - ООН

13:25, 19.04.2023
Індія має найбільшу кількість населення у світі, КНР вже на другому місці - ООН

Наразі населення Індії становить понад 1,4 мільярда людей. (Фото з відкритих джерел)

Індія обігнала Китай і стала найбільш населеною країною світу. Наразі населення становить – 1 428,6 мільйона або понад 1,4 мільярда людей.

 

Як інформує Україна молода, про це свідчать дані Організації Об'єднаних Націй, "Reuters" і "Bloomberg"

 

«Reuters» повідомив, що Індія на шляху до того, щоб стати найбільш густонаселеною країною світу, обігнавши Китай в середині цього року. «Bloomberg» повідомив, що Індія вже випередила Китай.

Згідно з демографічними даними "Доповіді про стан народонаселення світу, 2023 рік" Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), населення Індії становить 1,4286 мільярда осіб проти 1,4257 мільярда осіб у Китаї.

 

Сполучені Штати Америки посідають далеке третє місце з населенням 340 мільйонів. Дані відображають інформацію, доступну станом на лютий 2023 року, йдеться у звіті.

 

Останній перепис населення в Індії проводився у 2011 році, а наступний, що планувався на 2021 рік, затримується через пандемію.

 

Очікуться, що Індія, де половина населення молодша за 30 років, у найближчі роки стане найбільшою економікою світу, що зростатиме найшвидше.

Третя за величиною економіка Азії зараз є домом для майже п'ятої частини людства – більше, ніж усе населення Європи, Африки чи Америки.

 

Поки що це стосується і Китаю, але очікується, що це зміниться, оскільки, за прогнозами, населення Індії продовжить зростати і досягне 1,668 мільярдів до 2050 року, а населення Китаю скоротиться приблизно до 1,317 мільярдів.

 

Хоча на Індію та Китай припадатиме більше третини від оціночної чисельності населення світу, що становить 8,045 мільярдів, зростання населення в обох азійських гігантах сповільнюється, причому в Китаї воно відбувається набагато швидше, ніж в Індії.

 

Минулого року населення Китаю скоротилося вперше за шість десятиліть – історичний поворот, який, як очікується, ознаменує початок тривалого періоду зменшення кількості громадян, що матиме глибокі наслідки для його економіки та світу.

 

Згідно з урядовими даними, щорічний приріст населення Індії з 2011 року становить в середньому 1,2%, порівняно з 1,7% за 10 років до цього.

 

«Результати індійського опитування свідчать про те, що демографічна стурбованість просочилася в широкі верстви населення. Проте демографічні показники не повинні викликати занепокоєння чи тривогу. Замість цього їх слід розглядати як символ прогресу, розвитку і прагнень, якщо права і вибір людини захищаються», - говорить Андреа Войнар, представниці Фонду народонаселення ООН в Індії.

 

Нагадаємо: 15 листопада 2022 року населення Землі досягло знаменної позначки у 8 мільярдів осіб.

 

Як повідомляла УМ, раніше Китай оголосив, що дозволить родинам мати до трьох­ дітей. Це означає кінець суворої політики щодо двох дітей у сім’ях країни.