Маск зняв обмеження з акаунтів пропагандистів Кремля у Twitter

15:08, 08.04.2023
Маск зняв обмеження з акаунтів пропагандистів Кремля у Twitter

Ілон Маск тишком-нишком підтримує російську пропаганду в Twitter. (Фото з відкритих джерел)

Соціальна мережа Twitter зняла обмеження з російських урядових акаунтів щодо рекомендацій.

 

Сталося це вже після того, як соцмережу придбав американський мільярдер Ілон Маск.

 

Як інформує Україна молода, на цей факт звернуло увагу видання The Telegraph.

 

Зазначається, що рік тому, в квітні 2022 року, через кілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення Московії в Україну, представники соцмережі Twitter заявили, що державні акаунти рф не рекомендуватимуться в пошуку, на домашній сторінці та в інших частинах соцмережі.

 

Втім, станом на зараз всі ці обмеження зняли. Користувачі можуть побачити в рекомендаціях акаунти адміністрації президента росії, російського МЗС і посольства рф у Великій Британії. Крім того, твіти російських урядових акаунтів з’явилися в алгоритмічно керованій стрічці Twitter “Для вас” для нещодавно створеного облікового запису.

 

Колишній керівник Twitter підтвердив The Telegraph, що таке могло статися тільки через скасування торішніх заходів.

 

“Вкрай малоймовірно, що ця зміна відбулася б випадково або без відома і керівництва компанії”, – заявив він виданню.

 

Минулого тижня стало відомо, Twitter зняв обмеження з акаунтів російських пропагандистських ЗМІ. Так, серед рекомендованих твітів користувачі знову зможуть побачити публікації токсичного пропагандистського телеканалу Russia Today. Обмеження проти цього каналу соцмережа вводила ще 2020 року. Також знято обмеження й проти китайських державних пропагандистів.

 

Мало цього, як повідомляла «УМ», вивчення вихідного коду Twitter, який напередодні опублікував Ілон Маск, показало, що соцмережа занижує рейтинг публікацій про війну в Україні. Це означає, що вони рідше трапляються у стрічці користувачів.

 

Нагадаємо, Ілон Маск купив Twitter 27 жовтня, закривши угоду на $44 млрд. Потім він розпустив раду директорів, звільнив топ-менеджерів і став одноосібним главою компанії. Мільярдер також пообіцяв “амністію” заблокованим акаунтам.