День Святого Валентина: Бенксі створив графіті про домашнє насильство

13:38, 14.02.2023
День Святого Валентина: Бенксі створив графіті про домашнє насильство

Бенксі повернувся із серією нових малюнків

До Дня всіх закоханих британський вуличний художник Бенксі створив графіті на тему домашнього насильства.

 

Як інформує Україна молода, відповідними малюнками Бенксі поділився своєму Instagram.

 

Він поділився трьома світлинами одного малюнку, тож його можна роздивитися в деталях. Хоча художник ніяк не підписав свій пост з новим графіті, на третій світлині в кутку є підпис: Valentine`s Day mascara (Туш до Дня святого Валентина). Також на ній можна роздивитися обличчя намальованої Бенксі жінки – в неї синець під оком та не вистачає зуба.

 

Жінка вбрана як домогосподарка з 1950-х років: у сукні в клітинку, фартуху та жовтих гумових рукавичках. Намальована жінка стоїть над справжньою старою морозильною камерою, яку хтось залишив посеред вулиці, а Бенксі створив навколо неї свій малюнок. З морозилки стирчать ноги намальованого чоловіка.

 

 

Тож перша публічна робота Бенксі з того часу, як у листопаді він показав кілька робіт, присвячених охопленій війною Україні, торкається теми домашнього насильства. Знаково, що художник опублікував її саме до Дня святого Валентина.

 

"Святкове" графіті Бенксі з'явилося у місті Маргейт (Велика Британія).

 

«Бенксі повернувся», «І вас із Днем святого Валентина»,– радіють коментатори новому графіті художника.

 

Інші хвалять його за обрану тему: "Боротьба з насильством проти жінок. Навіть у День закоханих. Завжди!", "Добре, що вона позбулася його", "Патріархат мертвий", "Усі, хто зазнає насильства – звільняйтеся".

 

А дехто навіть висловлює несподіване припущення: "Можливо, Бенксі – жінка".

 

Як повідомляла УМ, Органи місцевої влади Київщини разом із Міністерством культури та інформаційної політики (МКІП) вирішують питання щодо збереження графіті вуличного художника Бенксі. Щоб зберегти його роботи, малюнки або консервують, або передадуть задля збереження в одному з музеїв.