Астронавт закликав Маска не обмежувати ЗСУ в доступу до Starlink

12:11, 13.02.2023
Астронавт закликав Маска не обмежувати ЗСУ в доступу до Starlink

Скотт Келлі - американський астронавт і капітан ВМС США, здійснив чотири космічних польоти, один з яких тривалістю 340 діб.

Повернути Україні повний доступ до функціоналу супутникового інтернету Starlink закликав американський астронавт та амбасадор United24 Скотт Келлі засновника SpaceX Ілона Маска. Відповідь була категоричною – Маск «не допустить Третьої світової війни».

 

Як інформує УМ, про це сказано в дописі Келлі у Твіттері.

 

«Ілоне Маску, Україна вкрай потребує вашої постійної підтримки. Будь ласка, відновіть повну функціональність своїх супутників Starlink. Захист від геноцидного вторгнення не є наступальною здатністю. Це виживання. Невинні життя будуть втрачені. Ви можете допомогти. Дякую», — звернувся Келлі до американського підприємця.

 

У відповідь Маск написав, що «не допустить ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни».

 

«Ви досить розумні, щоб не ковтати інформацію ЗМІ та іншу пропагандистську нісенітницю. Starlink — це комунікаційна магістраль України, особливо на передовій, де майже всі інші інтернет-з'єднання були знищені. Але ми не допустимо ескалації конфлікту, яка може призвести до Третьої світової війни», — написав Маск.

 

Він додав, що комерційні термінали SpaceX призначені для приватного використання, а не для військових, але компанія не скористалася своїм правом їх вимкнути.

 

Зауважимо, що віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні не спостерігається проблем з роботою терміналів Starlink, які забезпечують стабільним інтернетом критичну інфраструктуру, «пункти незламності» та дають змогу українцям залишатись на зв’язку з рідними.

 

Як повідомляла УМ, минулого тижня американська компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для керування дронами в регіоні під час війни з росією.