У кварталі «червоних ліхтарів» Амстердама заборонять курити марихуану

20:17, 10.02.2023
У кварталі «червоних ліхтарів» Амстердама  заборонять курити марихуану

Нові правила щодо заборони куріння почнуть діяти в Амстердамі уже із середини травня (Фото з відкритих джерел)

У Нідерландах, в Амстердамі у кварталі «червоних ліхтарів» із травня  курити марихуану — зась.

 

Як інформує Україна молода, про це пише BBC.

 

Нове правило покликане покращити життя мешканців міста, які протягом тривалого часу скаржилися, що їм заважають туристи. Секс-працівників також зобовʼяжуть закривати свої заклади о 03:00. Місцеві ЗМІ повідомляють, що майже всі депутати підтримали такі зміни.

 

Міська рада також оголосила, що ресторани й бари повинні будуть закриватися о 02:00 по пʼятницях і суботах, а після 01:00 людей не пускатимуть у старий район міста.

 

Зараз в амстердамському кварталі «червоних ліхтарів» після 16:00 з четверга по неділю заборонений продаж алкоголю. Але міськрада проситиме продавців протягом цього періоду повністю прибрати алкогольні напої з вітрин та сховати їх від відвідувачів.

 

Згідно з чинним законодавством у Нідерландах зберігання, виробництво та торгівля наркотиками є кримінальним злочином. Проте голландці мають «політику толерантності», що дозволяє кафе продавати марихуану за певних умов. Одна з них — ці кафе не мають спричиняти жодних неприємностей, тож уряд наказав їм припинити залучати іноземних споживачів наркотиків.

 

Тим часом в Австралії психіатри зможуть виписувати МДМА та псилоцибін від посттравматичного стресового розладу і важкої депресії.

 

А в Канаді провінція Британська Колумбія розпочинає перше в країні випробування з декриміналізації невеликих кількостей сильнодіючих наркотиків, таких як кокаїн і героїн. Федеральний уряд Канади задовольнив прохання провінції про проведення трирічного експерименту. Програма діятиме із 31 січня 2023 року до 31 січня 2026 року, якщо її не скасує федеральний уряд.

 

Як повідомляла УМ, перший посібник українською мовою «Європейська навчальна програма з профілактики» з попередження вживання в суспільстві психоативних речовин був презентований у Києві.