Почесний громадянин Києва: Кличко нагородив Джонсона у Давосі

12:17, 19.01.2023
Почесний громадянин Києва: Кличко нагородив Джонсона у Давосі

Джонсон отримав нагороду в Українському домі в Давосі. (Фото з відкритих джерел)

На форумі в Давосі мер Києва Віталій Кличко вручив відзнаку про присвоєння звання Почесного громадянина міста Києва колишньому прем'єр - міністру Великої Британїї Борису Джонсону.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив очільник столиці у своєму офіційному телеграм-каналі. 

 

«Поспілкувався в Давосі з великим другом України Борисом Джонсоном. Мав нагоду вручити йому нагороду від української столиці – звання Почесного громадянина міста Києва. Рішення про його присвоєння Київрада схвалила наприкінці листопада минулого року»,— написано в дописі.

 

Як відомо, Борис Джонсон неодноразово відвідував Київ навіть у найнебезпечніший період - він став одним з перших європейських політиків, які не злякалися приїхати до України під час активних бойових дій.  Під час виконування обов'язків прем’єр-міністра Великої Британії Джонсон робив все можливе для допомоги Україні.

 

Нагадаємо, Джонсон був вимушений піти у відставку - про це він заявив 7 липня 2022 року. Серед причин називають "ковідний скандал", що спричинив падіння популярності прем'єра.  

 

Зазначимо, що нещодавно стало відомо про те, що Борис Джонсон випустить мемуари, де розповість про війну в Україні. 
 


Як повідомляла УМ, екс- -прем’єру Великобританії Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету.