Різдвяні свята: додаткових вихідних не буде

07:24, 23.12.2022
Різдвяні свята: додаткових вихідних не буде

Різдвяна ялинка на Софіїській площі у Києві. (facebook.com/kyivcity.gov.ua)

Наближається цикл різдвяних та новорічних свят, втім, для українців, зважаючи на військовий стан, він матиме свої особливості. Зокрема, на звичні додаткові «святкові» вихідні розраховувати не варто.

 

Так, Закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" був ухвалений невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну, 15 березня. В законі йдеться про те, що до завершення війни всі вихідні, що припадають на державні свята та перенесення вихідних на будні дні, скасовано, однак у період різдвяних та новорічних свят українські банки дещо змінять свою роботу.

 

Як інформує Україна молода, про це пише ресурс "НВ".

 

Зокрема, у неділю, 25 грудня, більшість християн світу святкують Різдво, яке є офіційним вихідним в Україні з 2017 року. Але у даному випадку перенесення вихідного дня на понеділок не відбудеться.

 

Така ж сама ситуація і з Різдвом, яке в окремих країнах відзначають 7 січня – цьогоріч свято випадає на суботу. І знову ж таки – вихідного у понеділок не буде.

 

Останній день року, що минає, 31 грудня, ніколи не було державним святом, проте 1 січня українці завжди традиційно відпочивали. Цього року обидва ці дні випадають на вихідні (субота-неділя), але робочий графік не зміниться: в понеділок треба працювати.

 

Відтак, у грудні 2022 року та на початку січня 2023 року в Україні не буде додаткових "святкових" вихідних.

 

Нагадаємо, що Синод Православної церкви України дозволив священикам спільно з віруючими приймати рішення про перехід на новоюліанський календар, за яким свято Різдва Христового може відбуватися 25 грудня.

 

Як повідомляла «УМ», Вселенський патріарх Варфоломій розкритикував ідеологію «русского міра».