Місія Artemis І: NASA зробило новий історичний крок по дослідженню Місяця, фото

12:02, 16.11.2022
Місія Artemis І: NASA зробило новий історичний крок по дослідженню Місяця, фото

Запуск ракети NASA на Місяць, 16 листопада 2022року. (Фото: Joel Kowsky/NASA)

 

Місію Artemis I, кінцевою метою якої є повернення людини на Місяць, 16 листопада запустило американське космічне агентство NASA.

 

Як інформує УМ, про це 16 листопада повідомило агентство CNN.

 

Повідомляється, що ракету-носій Space Launch System (SLS) заввишки 98 м запустили о 1:47 за східним часом зі стартового майданчика Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал, штат Флорида.

 

Ракета-носій SLS вивела у відкритий космос космічний апарат Orion, який у майбутньому NASA планує використовувати для перевезення астронавтів, однак цього разу на його борту немає людей, лише манекени.

 

Ракету NASA Space Launch System видно 15 листопада, коли команди Artemis I завантажують паливо під час зворотного відліку запуску в космічному центрі Кеннеді у Флориді.

 

Очікується, що Orion подолає близько двох мільйонів кілометрів і, обійшовши орбіту Місяця, здійснить зворотну подорож, завершивши її приблизно за 25 днів. За планами NASA, 11 грудня капсула впаде в Тихий океан біля узбережжя Сан-Дієго, де чекатимуть евакуаційні команди, щоб доставити її в безпечне місце.

 

Запуск місії Artemis І, який спочатку планувалося здійснити ще в серпні, переносився кілька разів з технічних причин, а також через несприятливі погодні умови.

 

Як повідомляла УМ, із 908-денної космічної одіссеї повернувся безпілотник на сонячних батареях.