У Каліфорнії запустили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III

17:19, 16.08.2022
У Каліфорнії запустили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III

Випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. (Фото з відкритих джерел)

Щоб продемонструвати готовність своїх ядерних сил,  США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомило командування глобальних ударів Повітряних сил США.
 
Міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III запустили з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії, щоб «продемонструвати готовність ядерних сил США і забезпечити впевненість у смертоносності та ефективності ядерного стримування»,—йдеться у повідомленні.
 
У ВПС США зазначили, що цей тестовий запуск є частиною звичайних і періодичних заходів, спрямованих на демонстрацію того, що засоби ядерного стримування Сполучених Штатів є безпечними, надійними та ефективними для стримування загроз XXI століття та заспокоєння союзників. 
 
«Такі випробування раніше відбувалися понад 300 разів, і це випробування не є результатом поточних світових подій»,- йдеться у повідомленні.
На початку місяця це випробування було відкладено, щоб уникнути напруженості у відносинах із Китаєм.
У березні США також перенесли випробувальний запуск Minuteman III, щоб знизити ядерну напруженість із Росією на тлі війни в Україні.
 
Як повідомляла УМ, аби «зберегти обличчя» президент рф Путін може використати ядерну зброю, Все це відбувається на фоні того, що російська армія значних успіхів у війні в Україні не мала.