Шварценеггер закликав світ якнайшвидше відмовитися від нафти і газу з рф

08:22, 15.06.2022
Шварценеггер закликав світ якнайшвидше відмовитися від нафти і газу з рф

На наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну — Шварценеггер жорстко засудив Європу за те що вона продовжує купувати газ та нафту у росії

Голлівудський актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер дорікнув європейським країнам за те, що вони продовжують купувати паливо в Росії, фінансуючи тим самим війну в Україні. Він закликав якнайшвидше відмовитися від постачання нафти і газу з росії.
 
Як інформує Україна молода, про це актор  і політик виступив на кліматичному саміті Austrian World Summit у Відні.
 
Цей захід проводиться за його ініціативою вже кілька років.
 
Шваценеггер заявив, що покупка у Москви енергоносіїв фактично означає фінансування російського вторгнення в Україну.
За його словами, за перші два місяці бойових дій російська армія випустила по Україні 1300 ракет загальною вартістю 7,7 млрд євро, тоді як Європа за той же період заплатила москві за нафту і газ загалом 44 млрд євро.
 
 
 
 
«Незалежно від того, що ви думаєте з цього приводу, на наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну. Не треба брехати самим собі. У нас вже є все необхідне для того, щоб відмовитися від викопного палива. А тепер є і моральний борг використати ці технології.
 
Ми в боргу перед українськими дітьми в бомбосховищах. 
Ми повинні зробити все можливе, щоб позбавитися нашої залежності від викопного палива.
Ми маємо бути частиною рішення, а не частиною проблеми. Поразка тут не варіант",— сказав Арнольд Шварценеггер.
 
У відповідь на слова Шварценеггера радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав забезпечити Україну необхідною зброєю для боротьби з російськими загарбниками.
 
Як повідомляла УМ, зірковий  голлівудський актор, колишній губернатор Каліфорнії, неодноразовий володар титулу «Містер Олімпія» Арнольд Шварценеггер записав відеозвернення під назвою «Послання російському народу», в якому засудив незаконну війну Кремля проти України.