Гурт Metallica передав мільйон доларів на підтримку України

12:29, 04.06.2022
Гурт Metallica передав мільйон доларів на підтримку України

Світові зірки разом з Україною: гурт «Металіка» за два місяці зібрав мільйон доларів допомоги (facebook.com/Metallica)

Легендарний американський рок-гурт Metallica зібрав мільйон доларів на допомогу українцям.
 
Раніше була оголошена  двомісячна кампанія по збору коштів для українців, які постраждали від війни. Зібрані гроші музиканти передадуть благодійній організації World Central Kitchen. 
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у пресрелізі колективу.
 
Metallica пожертвувала 500 тисяч доларів та запросила доєднатися до ініціативи фанатів та донорів. Врешті, колективу вдалося досягти мети у мільйон доларів. 
 
«Оце так! Ми раді повідомити, що завдяки #MetallicaFamily наш благодійний фонд All Within My Hands досягнув своєї мети 1 000 000 доларів!»– написав гурт на своїй сторінці в Instagram.
 
 
Рокери зазначили, що розпочали кампанію на початку квітня, та подякували всім, хто долучився до збору коштів на допомогу Україні– через аукціони, тоталізатори, місцеві івенти чи придбання лімітованої серії товарів у магазині Metallica. 
 
Зокрема, 35 відділень фан-клубу гурту зуміли зібрати 60 тисяч доларів – список очолили “MASSter of Puppets”, чий внесок становить 21 тисячу. 
 
Спільні зусилля родини Metallica справді надихають, зауважили музиканти.
 
«Ця війна в Україні змусила нас почуватися безпорадними та спустошеними через людей, які тікають зі своїх домівок. Спостерігаючи за роботою WCK на місцях у Східній Європі, ми бачимо вплив наших пожертв. WCK роздала понад 31 мільйон обідів, охопивши понад 230 міст і селищ завдяки 4300 членам команди, які готують у ресторанах, складають запаси, доставляють страви, керують вантажівками – невтомно працюють, щоб нагодувати своїх сусідів, які потребують допомоги, навіть самі перебуваючи під атаками»,– зазначається у пресрелізі.
 
Як відомо, благодійна організації World Central Kitchen годує маріупольців у центрах «ЯМаріуполь». Про це в Телеграмі написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. 
 
«І про хороше. Вже чули, що найкращий гурт усіх часів Metallica зібрала 1 млн доларів і вже передала його World Central Kitchen. Але ви точно не знаєте, що за ці гроші World Central Kitchen вже годує маріупольців в центрах «ЯМаріуполь» в Києві, Дніпрі та Запоріжжі», - написав радник мера.
 
Як повідомляла УМ, раритетний кабріолет із колекції Річарда Гіра, який голлівудський актор виставив на аукціон, пішов з молотка за $31 750. Гроші знаменитість направить на підтримку постраждалим від війни з російськими агресорами українцям.