McDonald's не працюватиме до завершення війни в Україні

13:30, 06.05.2022
McDonald's не працюватиме до завершення війни в Україні

МакДональдз запрацює після перемоги (Фото з відкритих джерел)

Заклади мережі McDonald's залишаться зачиненими для відвідувачів в Україні, допоки триватимуть бойові дії й зберігатимуться загрози атак з боку російських агресорів.
 
Наразі компанія займається передусім гуманітарною допомогою. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба компанії на сайті.
 
24 лютого, коли розпочалося воєнне вторгнення Росії, McDonald's зачинив усі 110 ресторанів в Україні. Наразі компанія займається гуманітарною допомогою, продовжує виплачувати зарплату своїм працівникам в Україні та сплачувати податки державі, йдеться у повідомленні.
 
Всі продукти, що зберігалися в ресторанах мережі, передано до гуманітарних штабів.
 
«З ресторанів, у яких це було безпечно зробити, вже передано міськрадам понад 58 тонн продукції на загальну суму понад 50 млн грн на потреби цивільного населення та захисників. Крім того, компанія продовжує організовувати постачання до гуманітарних штабів»,– повідомив  McDonald's.
 
Благодійна організація "Фонд Дім Рональда МакДональда" облаштувала центр дитячої кардіології, який переїхав із Києва до Львова, та мобільну амбулаторію для людей, які перетинають кордон.
 
За гуманітарними проєктами "Фундація Дім Рональда МакДональда" вже надав допомогу на понад 4,5 млн грн.
 
Благодійна організація компанії, попри війну, продовжує фінансово підтримувати сімейні кімнати та дитячі лікарні, а також закуповує для них необхідні медикаменти та продукти. Зазначається, що ліки, аптечки, продукти, дитяче харчування, вода, засоби гігієни та спальні мішки були передані у 9 українських лікарень.
 
Крім того, у партнерстві з Литвою та польськими медиками, Фундація створила мобільну амбулаторію, у якій надають медичну допомогу українцям, які перетинають кордон. У McDonald's зазначили, що там наразі отримали допомогу уже понад 500 осіб. У компанії підкреслили, що за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну їхня "Фундація Дім Рональда МакДональда" надала допомогу на суму у понад 4,5 мільйона гривень.
 
Нагадаємо, що з 24 лютого усі заклади мережі McDonald's в Україні зачинились і перестали приймати відвідувачів. Загалом компанія налічує на території нашої держави понад 110 ресторанів.
 
27 лютого KFC та McDonald's почали постачати їжу військовим та цивільним.
8 березня McDonald's вирішив  закрити всі ресторани в Росії.
 
Як повідомляла УМ, ПриватБанк запровадив кредитні канікули для фізичних осіб за всіма кредитними картками. Такі умови діятимуть до 1 червня 2022 року. Але відсотки за користування кредитними коштами фінустанова продовжить стягувати.