Поштову марку «Русскій воєнний корабль…» продали за 5 млн на благодійному аукціоні

19:07, 22.04.2022
Поштову марку «Русскій воєнний корабль…» продали за 5 млн на благодійному аукціоні

Марка з легендарною фразою про руський воєнний корабль та автографом автора (Фото Укрпошти)

Марку «Укрпошти» з крилатою фразою українського захисника острова Зміїний «Русский военный корабль, иди нах*й» продали на благодійному аукціоні від Prozorro за 5 млн грн. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба «Укрпошти» у Facebook.
 
На торгах змагалися 56 учасників з понад чотирьох країн, а ціна лоту зросла у 200 разів. Після внесення запропонованої суми переможець отримає набір культових марок та конверти з підписами автора фрази — морського піхотинця Романа Грибова й генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.
 
Гроші від продажу перерахують на допомогу Збройним силам України.
 
«Сьогодні наша армія отримала чималу суму допомоги. Зрештою, саме завдяки подвигам ЗСУ, марка набула такої популярності й змогла зібрати мільйони. Дякуємо учасникам аукціону й особливо переможцю, що боровся за комплект з автографом до останнього. Ці зусилля були недаремними»,– наголосили в Укрпошті. 
 
Нагадаємо, поштову марку "Русский военный корабль, иди нах*й" ввели в обіг 12 квітня. Її назва – слова українського прикордонника Романа Грибова острова Зміїний у відповідь російському кораблю, стали символом спротиву військовій агресії РФ.
 
Ескіз марки обирали народним голосуванням.
 
Попит на марку – безпрецедентний. Вже 20 квітня Укрпошта повідомила, що українці придбали 700 тисяч марок. Люди стояли у кілометрових чергах до відділень. Після цього її продаж у відділеннях призупинили.
 
Користувачі  соцмереж обурилися, що марка вийшла надто обмеженим тиражом і не потрапила на продаж у всі відділення. А після того, як Укрпошта заявила що останні 100 тисяч примирників будуть продані через сайт, але сайт перестав працювати.
 
Укрпошта презентувала нову поштову марку: «русскій воєнний корабль... ВСЬО». Тираж цієї марки буде 5 мільйонів примірників.
 
Як повідомляла УМ, «Укрпошта» визначила і оголосила переможця народного голосування за ескіз для нової поштової марки «Русский военный корабль, иди на#уй!». Ним став  український  художник Boris Groh, за роботу якого проголосувало понад 1700 людей з 8 тисяч усіх голосів.