Інша весна: Віталій Козловський презентував пісню про війну

15:34, 19.04.2022
Інша весна: Віталій Козловський презентував пісню про війну

Новий кліп Віталія Козловського — це крик душі кожного укранця (Скріншот відео)

Український співак Віталій Козловський, який від самого початку війни залишається в Києві, презентував щемливу пісню «Інша весна». Кліп до композиції знятий біля зруйнованих ворожими авіаударами будинків.
 
Як інформує Україна молода, відео з'явилося на Youtube-каналі виконавця. 
 
Віталій Козловський від початку повномасштабного вторгнення Росії до України залишився в Києві. Він намагається показати біль кожного українця через творчість і під звуки сирен та вибухів виконав пісню «Інша весна».
 
Це повстанська пісня, яка була створена ще далекого 1985 року  Йосипом Струцюком та Вадимом Гаркавим,  і має дуже цікаву історію. 
 
Автори надихнулися на її написання після перегляду світлин з Волині 40-50х років, коли там точилися кровопролитні бої. На знімках поряд з мужніми вояками української повстанської армії - привітні та вродливі дівочі обличчя. 
 
«Вони не пошкодували своєї молодості та життя, щоб боротися за вільну Україну. І сьогодні рядки цієї пісні - у саме серце. Наші прекрасні люди, які планували жити, будувати, працювати, створювати сім’ї, народжувати дітей, мужньо стали на захист нашої України від кривавого окупанта»,- розповів артист детальніше історію композиції. 
 
Козловский говорить, що теперішні руйнування настільки жахливі, що без болю дивитись на це не можна. 
 
«Неможливо повернути людей, яких вже немає. Ця відеоробота - це крик душі кожного українця та звернення до всього світу - бути небайдужими до цього геноциду та нашого горя»,—каже Віталій.
 
Козловський зазначив, що під час зйомок підходили люди і розповідали свої історії.
Чоловік в літах спав вдома, коли прилетіла ворожа ракета. Квартиру, як і весь під’їзд, зруйнувало повністю, його завалило. Дивом вибрався з-під уламків живим. Улюблена кішка загинула, бо легка, і її сильно кинуло об стіну від ударної хвилі. Сусіди не всі пережили цей удар. Тепер він живе у знайомих, і щодня приходить дивитись на те, що лишилось від колишнього спокійного життя. 
 
Бабуся з маленькою онукою, вдивляються у обгорілий каркас будинку і, нарешті, знаходять вікно на 6 поверсі. Кажуть, що там жила найкраща подруга дівчинки. Тепер від квартири залишилися чорні порожнечі вікон.
 
У будинку, що зазнав руйнувань від ракетного удару, повністю впала стіна. На землі - глибока воронка. Довкола - чорні скелети обгорілих автомобілів, уламки меблів, усе те, що колись було чиїмись улюбленими речами, частинками мирного щасливого життя.  Люди ходять по руїнах, у надії знайти рідні серцю дрібниці. Тепер життя можна вмістити в одну невелику сумку. 
 
…А на клумбах, крізь ці уламки пробиваються весняні першоцвіти. 
 
Козловский говорить, що попри жахливу розруху навкруги, українці тримаються оптимістично і не падають духом, життя продовжується. Вірять, що все відбудуємо, головне - Перемога України! 
 
«Ось такі наші люди, щирі, сильні, світлі, незламні. З такими людьми ми все подолаємо»,—розповідає співак.
 
 
 
 
Як повідомляла УМ, молодіжний фольклорний гурт «Ладовиці» з Хмельницького знайомить із традиційними співами про загарбників, полон та трагедію українського народу. Старовинні народні пісні звучать у часи нової російсько-української війни дуже актуально.