Рок-гурт Pink Floyd і Андрій Хливнюк присвятили Україні пісню Hey Hey Rise Up, відео

06:42, 09.04.2022
Рок-гурт Pink Floyd і Андрій Хливнюк присвятили Україні пісню Hey Hey Rise Up, відео

Вокаліст і гітарист Pink Floyd 76-річний Дейвід Гілмор ініціював об'єднання гурту заради підтримки України. (theguardian.com)

Культовий британський рок-гурт Pink Floyd вперше за останні 28 років записав і презентував пісню під назвою Hey Hey Rise Up, присвячену боротьбі України за свою волю.

 

Рокери не написали жодної пісні з 1994 року і не об’єднувалися знову аж доки їх не вразило і не розлютило мерзенне вторгнення росії в Україну.

 

Як інформує Україна молода, трек можна прослухати на музичних платформах Spotify, Apple Music та Deezer, а також переглянути на офіційному YouTube-каналі Pink Floyd.

 

Кліп вже має мільйони переглядів. А всі кошти від продажу синглу підуть на гуманітарну допомогу Україні.

 

Цікаво, що у композиції використаний вокал Андрія Хливнюка, лідера українського гурту «Бумбокс», який із перших днів російської агресії вступив до лав територіальної оборони Києва.

 

Назва синглу Pink Floyd відсилає до рядків української повстанської пісні «Ой у лузі червона калина». Саме цю пісню Хливнюк заспівав на Софійській площі у Києві в перші дні війни.

 

Про майбутню співпрацю стало відомо після того, як Хливнюку, який отримав поранення під час служби в теробороні Києва, зателефонував Девід Гілмор. З’ясувалося, що улегендарного рокера є невістка родом з України, відповідно, його онуки також мають українське коріння.

 

У підсумку колаборації учасники рок-гурту доповнюють українську мелодію інструментальною музикою у своєму стилі.

 

Вокаліст і гітарист Pink Floyd 76-річний Дейвід Гілмор, коментуючи вихід нового синглу, заявив, що вся його група «відчуває лють і розчарування від підлого акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її жителів».

 

І додав: «Ми хочемо зібрати кошти та підтримати моральний дух. Ми хочемо продемонструвати нашу підтримку Україні та тим самим заявити, що більша частина світу вважає абсолютно неправильним для наддержави вторгатися у незалежну демократичну країну, якою є Україна».

 

 

Кліп на пісню створив режисер Метт Вайткросс.

 

На обкладинці синглу зображено соняшник — національну квітку України. Автор роботи — кубинський художник Йосан Леон.

 

«Обкладинка синглу є прямим посиланням до жінки, яку бачили в усьому світі, яка роздавала насіння соняшнику російським солдатам, аби ті мали їх у кишенях, і коли помруть, з їхніх тіл виросли соняхи», – свідчить інформація в описі кліпу.

 

Гурт засудив російське вторгнення Україну та заборонив свою музику в Росії й Білорусі.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт «Танок на майдані Конґо»  разом із Kozak System презентували новий кліп на спільний сингл  «Мамо».